Gruppeterapi

Kognitiv gruppeterapi for unge der kæmper med angst eller depression

Fra oktober 2019 tilbyder Psykolog-Centret gruppeterapiforløb for angstramte og depressionsramte unge. Forløbene består hver af 10 sessioner og er inddelt i aldersgrupperne 12-17 år og 21-30 år.

Tilbuddet afholdes af psykologerne Kamilla Kosar og Tania Leer, og der vil være to psykologer tilknyttet til hvert hold.

Vi hjælper dig ved hjælp af kognitiv terapi

Behandlingen består af kognitiv terapi, som ved Angstforeningen anbefales til behandling af angst, idet dette er en videnskabeligt testet og dokumenteret metode. Ligeledes har forskningen fundet positive resultater ved anvendelse af kognitivt baseret terapi ved behandlingen af depression.

Gennem terapien finder du sammen med terapeuten frem til den eller de omstændigheder og situationer, som giver dig angst eller depression. Dernæst arbejder vi med de automatiske negative tanker, der opstår i forbindelse med situationerne, og vi øver i at danne alternative tankemønstre, som er realistiske, motiverende og opmuntrende. Vi giver dig også hjemmeopgaver, som du kan arbejde med mellem hver session.

Ved hold med unge under 18 år inddrages dine forældre i en eller to af sessionerne.

Tilmelding og pris

Prisen for deltagelse i forløbet er 3500 kr. for den samlede pakke med 10 sessioner samt forsamtale.

Tilmelding via telefon 98 41 06 06 på hverdage i tidsrummet kl. 9.00-13.00.

Ved tilmelding indkalder vi løbende til forsamtale for at vurdere, hvorvidt du hører til målgruppen for terapiforløbet, og ellers hjælper vi dig selvfølgelig med at finde den rette hjælp til netop dig.

Tilmelding er bindende, medmindre psykologerne vurderer, at der er andet på spil end angst eller depression, og som kræver et andet behandlingstilbud.

Tid og sted

Første gruppeforløb forventes at starte torsdag den 3. oktober kl. 16.00-18.00, i Psykolog-Centrets eget hyggelige kursuslokale på Danmarksgade 71B, 1. tv, 9900 Frederikshavn (indgang fra gården). Forløbet fortsætter de efterfølgende 9 torsdage i samme tidsrum.